چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟

چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟ متخصصان جراحی بینی توصیه می کنند حداقل چهار هفته پس از […]

چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟

چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟ متخصصان جراحی بینی توصیه می کنند حداقل چهار هفته پس از عمل استعمال هرگونه دخانیات و محصولات نیکوتین دار ممنوع است. بنابر توصیه آنها جهت تسریع روند بهبودی بیماران باید از این مواد مضر دور بمانند. عدم توجه به این نکته مراقبتی می تواند تاثیری سوء بر نتیجه عمل داشته باشد؛ حتی اگر برای انجام آن به بهترین دکتر جراحی بینی تهران یا هر شهر دیگری مراجعه کرده باشید.

آیا کشیدن سیگار بعد از جراحی بینی مجاز است؟

خیر. مصرف هرگونه دخانیات از جمله کشیدن سیگار بعد عمل بینی ممنوع است. علت آن هم نیکوتین موجود در این مواد است که بر نتیجه جراحی تاثیراتی جبران ناپذیر دارد و در نهایت روند بهبودی تان را کندتر می کند.

زمان سیگار کشیدن بعد از عمل بینی

زمان سیگار کشیدن بعد از عمل بینی

چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟ متخصصان جراحی بینی توصیه می کنند حداقل به مدت یک ماه پس از این جراحی باید از استعمال هرگونه دخانیات (محصولات نیکوتین دار) خودداری کرد. عدم توجه به این نکته احتمال بروز برخی عوارض از جمله عفونت را افزایش می دهد.

اگر جراحی بینی انجام داده اید و فردی سیگاری نیستید، به این نکته توجه کنید که حتی استنشاق دود آن هم می تواند بر روند بهبودی تان تاثیر بگذارد. چنانچه در محل کار یا زندگی تان مدام در کنار افراد سیگاری هستید باز هم در معرض خطر خواهید بود؛ به دلیل مواد مضری که تنفس می کنید احتمال بروز عوارض بعد از عمل را افزایش می دهید. از جمله اینکه به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارید. به همین دلیل توصیه می شود حداقل یک ماه بعد از جراحی در مکان هایی عاری از دود حاضر شوید.

عوارض سیگار بعد از عمل بینی

عوارض سیگار بعد از عمل بینی

استعمال هرگونه دخانیات پس از جراحی رینوپلاستی باید کنار گذاشته شود. عوارض کشیدن سیگار بعد عمل بینی نسبت به افرادی که این محصول را استفاده نمی کنند بیشتر است. بنابراین بهتر است به دنبال این نباشید که چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید چرا که این فاکتور با تاثیر منفی بر بهبود زخم ها می تواند باعث ایجاد تغییراتی در شکل بینی از جمله نوک آن شود. البته این تنها عارضه نیست!

تاخیر در تشکیل بافت سالم

کشیدن سیگار بعد از عمل بینی تشکیل بافت سالم در ناحیه جراحی شده را تاخیر می اندازد. این وضعیت به دلیل کاهش اکسیژن خون بروز می کند. در نتیجه زخم های بینی برای مدت طولانی تری باقی می مانند و احتمال ایجاد اسکارهای بزرگ افزایش می یابد.

ایجاد عفونت

یکی دیگر از عوارض سیگار بعد از عمل بینی افزایش ریسک عفونت بدن است. علت آن هم تاثیر نیکوتین موجود در سیگار بر سلول های نوتروفیل خون است. این سلول ها در بهبود بافت های آسیب دیده بدن و پیشگیری از عفونت نقش اصلی را بر عهده دارند. استعمال سیگار بلافاصله بعد از جراحی توانایی این سلول ها برای ترمیم بافت های اسیب دیده بینی را کاهش می دهد. این وضعیت احتمال بروز عفونت در بدن تان را افزایش خواهد داد.

کاهش اکسیژن خون و مرگ بافت ها

چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟ پاسخ این سوال یک بازه زمانی چهار هفته ای است؛ یکی از دلایل آن در دسترس بودن اکسیژن کافی خون برای ترمیم بافت های صدمه دیده است.

 در شرایطی که بلافاصله بعد از عمل جراحی استعمال سیگار را آغاز کنید، اکسیژن مورد نیاز این بافت ها تامین نمی شود. علت آن هم نیکوتین موجود در سیگار است که باعث کوچک شدن رگ های خونی سالم و بزرگ می شود و در نتیجه از حرکت آزادانه خون در بدن جلوگیری می کند. در چنین شرایطی اکسیژن به طور سریع در دسترس بافت های آسیب دیده قرار نمی گیرد. این وضعیت در نهایت می تواند منجر به مرگ بافت و از بین رفتن پوست بینی شود

کند شدن روند بهبودی بافت بینی

کشیدن سیگار بعد عمل بینی باعث کند شدن روند بهبود بافت صدمه دیده هم می شود. اما چرا؟

بهبود سریع بافت های صدمه دیده مستلزم تامین اکسیژن مناسب خون است. استعمال سیگار در این روند اختلال ایجاد می کند.

استعمال محصولات نیکوتین دار میزان مونواکسید کربن در خون را افزایش می دهد. ترکیب این ماده با هموگلوبین خون:

  • رگ های خونی بدن را کوچک کرده و گردش خون را محدود می کند.
  • اکسیژن رسانی به سلول ها را محدود می کند و در نتیجه روند بهبود سلول ها به کندی پیش می رود.

دشوار شدن تنفس

سیگار کشیدن بعد از عمل بینی می تواند تنفس تان را سخت کند. در صورت استعمال سیگار بعد از جراحی این احتمال وجود دارد که مسیر ورود هوا از بینی تان مسدود شود و عمل اکسیژن رسانی به خوبی انجام نشود. از طرفی اشاره کردیم که استعمال سیگار باعث کوچک شدن رگ های خونی می شود. این دو فاکتور می توانند باعث ایجاد مشکلات تنفسی از جمله تنفس دشوار شوند.

بنابراین با توجه به توضیحاتی که داده شده، سیگار کشیدن بعد از عمل بینی عوارض بسیاری دارد و واقعا دانستن این که چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید کمکی به شما نمی کند چرا که باید به طور کامل از کشیدن سیگار در دوران نقاهت عمل بینی خودداری کنید.

آیا بعد از عمل بینی میشه قلیون کشید؟

قلیان یا سیگار هیچ فرقی با هم ندارند. تمام جراحان بینی استعمال هرگونه دخانیات را بعد عمل بینی منع می کنند. گزارش شده است که هر وعده قلیان با کشیدن 70 نخ سیگار معادل است. با توجه به این موضوع، کشیدن قلیان حتی از کشیدن سیگار بعد عمل بینی هم تاثیر سوء بیشتری بر نتایج جراحی دارد. توصیه می شود حداقل سه هفته قبل از رینوپلاستی و دو ماه پس از آن کشیدن قلیان را متوقف کنید.

عوارض کشیدن قلیان بعد جراحی

  • باعث اختلال در گردش خون می شود.
  • بینی را متورم و روند بهبود آن را کندتر می کند
  • خطر بروز عفونت و مشکلات تنفسی را افزایش می دهد.

در پایان، چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟

چه مدت بعد از عمل بینی میتوان سیگار کشید؟ طبق توصیه متخصصین جراحی نباید تا یک ماه پس از رینوپلاستی دخانیات از جمله استعمال کرد. سیگار کشیدن بعد از عمل بینی یا هرگونه محصولات نیکوتین دار دیگر مانند قلیون روند بهبودی تان را کندتر می کند. بعلاوه، عوارضی چون بر جای ماندن زخم ها، ایجاد اسکارهای بزرگ، دشوار شدن تنفس و ایجاد عفونت نیز در پی دارد. محدود شدن گردش خون و در دسترس نبودن اکسیژن کافی خون برای ترمیم بافت های صدمه دیده مهم ترین دلایلی است که در ایجاد این عوارض نقش دارد. اگر کاندید انجام عمل رینوپلاستی هستید یا این عمل را انجام داده اید، با ایران دکتر آنلاین مهم ترین نکات مراقبتی را مطالعه کنید.

سوالات متداول سیگار پس از جراحی زیبایی

آیا استعمال سیگارهای الکترونیک بعد از عمل بینی مجاز است؟

خیر. استعمال این سیگارها بعد عمل بینی نیز مانند سیگارهای معمولی مضر است. نیکوتین سیگارهای الکترونیک باعث انقباض رگ های خونی و کاهش جریان می شود؛ روند بهبودی را کندتر می کند و تورم و خطر عفونت را افزایش می دهد.

تا چه مدت قبل از عمل بینی نباید سیگار کشید؟

حداقل دو هفته قبل از جراحی بینی باید استعمال سیگار و دیگر دخانیات متوقف شود.

نتایج کشیدن سیگار قبل از جراحی بینی بر بیهوشی بیمار چیست؟

با توجه به اینکه مصرف محصولات نیکوتین دار دی اکسید کربن و مونوکسید کربن زیادی وارد بدن می کند، مشکلاتی در زمان بیهوشی فرد ایجاد می شود که از آن جمله می توان به اختلال ضربان قلب و تغییر مدام آن اشاره کرد.

منبع : hayatikale.com

امتیاز دادن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا