عمل بینی و سینوزیت، آیا با عمل بینی سینوزیت خوب میشود؟
عمل بینی و سینوزیت یکی از مسائل مهم در بین بیماران قبل از جراحی بینی! افراد بسیاری هستند که با وجود مبتلا بودن به سینوزیت، قصد انجام جراحی بینی را دارند. نگرانی این افراد در این مورد است که آیا ممکن است نتیجه عمل بینی بر روی سینوزیت آنها نتیجه منفی داشته باشد و یا اینکه عمل جراحی میتواند سینوزیت را بهبود ببخشد؟
به منظور درک بهتر در مورد این مسئله ما در ابتدا توضیح کاملی در خصوص سینوزیت و علائم و نشانههای آن برای شما بیان میکنیم و در نهایت روشهای درمان آن و تاثیر جراحی بینی بر روی سینوزیت را بررسی خواهیم کرد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید:
سینوزیت چیست؟
همان طور که گفتیم، در ابتدا قصد داریم تا شما را با سینوزیت و سینوسها بیشتر آشنا کنیم، به همین دلیل در این خصوص چنین باید گفت که؛ سینوسها حفرههایی مملوء از هوا است که در داخل جممه سر قرار دارد و به گونهای است که ترشحات آنها به داخل بینی راه پیدا میکند. این امر باعث میشود تا هوا و ترشحات مخاطی در تبادل با یکدیگر قرار بگیرند.
زمانی که شخص دچار عفونت و یا آلرژی میشود، بافتها سینوسهای موجود در داخل جمجمه را ملتهب، قرمز و حتی متورم میکند و این امر نیز باعث بروز علائمی همچون آبریزش بینی، کاهش حس بویایی و سردرد در بیمار میگردد. به این حالات توصیفی که در بیمار رخ میدهد سینوزیت میگویند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عمل بینی در شهر خود با مشاورین ایران دکتر آنلاین ارتباط برقرار کنید:
عمل بینی و سینوزیت، جراحی بینی برای افراد مبتلا به سینوزیت
جراحی زیبایی بینی بر روی استخوان، پوست، غضروف و به صورت کلی بر روی ساختار ظاهری بینی صورت میگیرد و ارتباطی با سینوسها نخواهد داشت. بنابراین جراحی بینی برای افرادی که مبتلا به سینوزیت هستند هیچ مشکلی به وجود نخواهد آورد و به راحتی میتوانند برای انجام این عمل اقدام کنند.
علاوه بر این مسئله، خیلی از افراد نگران این موضوع هستند که سینوزیت بعد از جراحی بینی بدتر نشود، اما باید بدانید که گاهی اوقات حتی سینوزیتی که بر اثر انحراف بینی ایجاد شده است بهتر شده و در زمان جراحی به طور کامل برطرف میگردد.
علائم و نشانههای سینوزیت در افراد مختلف
مواردی که در زیر بیان کردیم، علائم و نشانههای کسانی است که به سینوزیت مبتلا هستند و یا در معرض ابتلا به آن قرار دارند:
- گرفتگی در مجاری خروج آبریزش از بینی
- تنگتر شدن مجاری خروجی در ساختار بینی
- به وجود آمدن پولیپ بینی
- التهاب غشاء موکوسی بینی
معمولا این مسئله برای کودکان همراه با آلرژی و یا انتقال ویروس شروع میشود، اما در بزرگسالان با بیتوجهی به عفونتهای مکرر، استعمال دخانیات و همچنین رعایت نکردن اصول بهداشتی میتواند همراه باشد.
انواع سینوزیت به چه شکل است؟
سینوزیت را میتوان به چهار نوع تقسیم کرد که به صورت دسته بندی زیر میباشد:
- سینوزیت حاد
- سینوزیت تحت حاد
- سینوزیت مزمن
- سینوزیت برگشت پذیر
در ادامه به توضیح مختصری از هرکدام پرداخته شده است:
سینوزیت حاد
معمولا این نوع از سینوزیت در مدت زمان 10 الی 14 روز به طول میانجامد و با علائمی همچون نشانههای سرماخوردگی بروز میکند. (علائمی همچون آبریزش از بینی، گرفتگی بینی و درد صورت)
سینوزیت تحت حاد
سینوزیت تحت حاد به این صورت است که معمولا در حدود 4 تا 8 هفته ادامه پیدا میکند.
سینوزیت برگشت پذیر
این نوع از بیماری به این صورت است که اگر بیمار درمان کامل را انجام بدهد و یا حتی تحت عمل جراحی قرار بگیرد، ممکن است بعد از گذشت مدت زمانی دوباره این مشکل با علائم قبلی بازگردد.
سینوزیت مزمن
این نوع از سینوزیت به این صورت است که، سینوسها را تا مدت 8 هفته تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است حتی بیشتر از این مدت نیز ادامه پیدا کند.
روشهای تشخیص سینوزیت چیست؟
برای تشخیص دقیق و قطعی سینوزیت بایستی به مطب پزشک متخصص مراجعه نمایید، تا پزشک بتواند با بررسی و چک کردن علائم فیزیکی شما متوجه شود که آیا سینوسها دچار عفونت شدهاند یا خیر؟
علاوه بر این، انجام آزمایشهای دقیقتر مانند تست آلرژی و سی تی اسکن میتواند در تشخیص بهتر این مسئله کمک بسیاری کند.
روشهای درمان سینوزیت چیست؟
نوع درمان برای رفع سینوزیت در بیماران به شدت و میزان سینوزیت بستگی دارد. در صورتی که نیاز به جراحی داشته باشد، متخصص با انجام این عمل سینوسهای شما را عفونت زدایی میکند. اما در صورتی که میزان و شدت این مسئله زیاد نباشد با تجویز داروهای موثر میتوان برای درمان آن اقدام کرد.
جراحی بینی باز در بیماران مبتلا به سینوزیت
از این روش میتوان هم برای جراحی زیبایی و هم جراحی درمانی که به منظور بهبود مشکلات تنفسی مانند پولیپ، سینوس و … می باشد استفاده کرد.
پزشک متخصص به منظور بهبود مشکلات تنفسی و یا درمان سینوزیت بیماران در کنار جراحی زیبایی بینی، معمولا روش جراحی باز را توصیه میکنند، به این دلیل که به راحتی میتوانند به تمامی ساختار داخلی بینی دسترسی داشته باشند.
به منظور انجام این جراحی، جراح یک برش بسیار کوچک در ناحیه کولوملا و بین دو سوراح بینی ایجاد میکند. در این روش میتوان تمام پوست بینی را از روی غضروف بینی و استخوان جدا کرد و به صورت مستقیم به همه اجزای داخلی دسترسی پیدا کرد.
منبع: ایران دکتر آنلاین